Balkon ve Teras Su Yalıtımı
Teraslar ve balkonlarda fayanslar belli bir süre sonra yağan yağmurdan dolayı , yıkandığı zaman fayans derzlerinde açılmalar meydana gelmektedir. Bina ilk yapıldığında zamanla temel toprağa oturur buna binanın oturması denir bina oturduğunda kılcal çatlaklar meydana gelir eğer izolasyon esnek değilse beton ile birlikte ilk yapılan yalıtım da beton ile birlikte çatlayacaktır. Teraslar kullanım çeşidine göre farklı yalıtım malzemeleri seçilir ve farklı yollarla döşenir. Eğer üzerinde yoğun baskı ve yük olacaksa, sağlam, basınca dayanıklı malzemeler kullanılmalı, eğer sadece suyu engellemek amaçlı ise çeşitli zayıf noktaların, boru etraflarının, duvar ve taban birleşimlerinin izole edilmesi yeterli olmaktadır. Terasların maruz kalacağı sıcaklık farklılıklarına da dayanıklı, elastik ürünlerle seramik vb. kaplamaların altına yapılacak su yalıtımı bu tür problemlerin önüne geçer.
UYGULAMA
1-1: Çimento Esaslı Su Yalıtımı Uygulamaları Zemin üzeri, yalıtım uygulaması öncesinde yapışmayı engelleyici kalıntılardan arındırılmalı, kalkan zayıf noktalar kaldırılmalı, su eğimi verilerek bozuk yerler yapısal tamir harcı ile tamir edilerek temiz, düzgün ve sağlam zemin hazırlanmalıdır. Sızdırmazlığın devamlılığının sağlanması amacıyla dikey ve yatay köşeler pahlanmalıdır. 1 kat astar, 2 kat çimento esaslı su yalıtımı malzemesi uygulanmalıdır. Kullanım amacınıza uygun olaral uygulanan yalıtım malzemesine bağlı olarak üzerine kaplama yapılabilir.
1-2: Elastomerik Reçine Esaslı Su Yalıtımı Uygulamaları Zemin üzeri, yalıtım uygulaması öncesinde yapışmayı engelleyici kalıntılardan arındırılmalı, kalkan zayıf noktalar kaldırılmalı, su eğimi verilerek bozuk yerler yapısal tamir harcı ile tamir edilerek temiz, düzgün ve sağlam zemin hazırlanmalıdır. Sızdırmazlığın devamlılığının sağlanması amacıyla dikey ve yatay köşeler pahlanmalıdır. Kullanım amacınıza uygun olaral uygulanan yalıtım malzemesine bağlı olarak üzerine kaplama yapılabilir.
1-3: Poliüretan Esaslı Su Yalıtımı Uygulamaları Zemin üzeri, yalıtım uygulaması öncesinde yapışmayı engelleyici kalıntılardan arındırılmalı, kalkan zayıf noktalar kaldırılmalı, su eğimi verilerek bozuk yerler yapısal tamir harcı ile tamir edilerek temiz, düzgün ve sağlam zemin hazırlanmalıdır. Sızdırmazlığın devamlılığının sağlanması amacıyla dikey ve yatay köşeler pahlanmalıdır. 1 kat astar, 2 kat çimento esaslı su yalıtımı malzemesi uygulanmalıdır. Poliüretan su yalıtım uygulamaları UV dayanımlığı olduğundan üzerine kaplama yapmanıza gerek yoktur.
1-4: Poliürea Esaslı Su Yalıtımı Uygulamaları Genellikle fayans ve mermer üzerlerine gerekli hazırlıklar yapılan bu uygulamada yalıtım malzemesi üzerine kaplama yapmaya gerek yoktur
1-5: Şeffaf Su Yalıtımı Uygulamaları Severek beğenerek yaptırmış olduğunuz seramik, fayans, granit, mermer dekoratif görünümlü yüzeylere herhangi bir zarar vermeden gerçekleştirmekte görünümü bozmayan yapısıyla şeffaf izolasyon uygulamaları yapmaktayız. . Güneş ışığına dayanımlı, suya ve dona dayanıklı, -30 ºC ile +90 ºC arasında mekanik özelliklerini koruyan, üzerinde yürünebilen, sararmaz, esnekliğini kaybetmez. Asitlere, alkalilere, deniz suyuna, yağlara karşı dayanıklığı yüksektir. Yüzeyin her türlü toz, zayıf parçalar, yağ gibi yapışmayı önleyici malzemelerden arındırılmış olmalıdır. Yüzeydeki çatlaklar uygun malzemeler ile tamir edilir. Uygulama zemini seramikle kaplı ise seramiklerin yüzeye tam yapışıp yapışmadığı, derz malzemesinin sağlamlığı kontrol edilir. Gerekirse yenilenmeli veya eksik olanlar tamamlanmalıdır. Duvar zemin birleşimleri pahlanır. Birinci kat Şeffaf Yalıtım malzemesi uygulandıktan 12-24 saat sonra (üzerine çıkabilecek hale geldikten sonra) birinci uygulama katına dik olacak şekilde ikinci kat uygulanır.